Duurzaam

Hold it

Staat er bij jou al een tijd een pronkplekje? Dan is hij waarschijnlijk gemaakt door mijn lieve vader! Yes alle Hold it's werden met de hand gezaagd en geschuurd door mijn vader. Het werd steeds drukker en het werden er ook gewoon te veel voor deze fantastische man. Daarnaast heeft mijn vader een super toffe nieuwe baan, dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe plek. Vanaf nu worden de Hold it's gemaakt door een meubelmaker, in mijn eigen mooie stad Den Haag, met oog voor het ambacht en detail. Waar kwaliteit voorop staat! Daarna geschuurd en ingepakt, met oog voor detail, door mij en zo nu en dan hulp van lieve vrienden.

Het is en blijft dus een product wat in Nederland gemaakt wordt met heel veel liefde! 

Hout

Het hout wat gebruikt wordt is FSC gecertificeerd en het zijdepapier waar de houder mooi in is verpakt is gemaakt van 100% gerecycled papier. Het zijdepapier is zuurstof gebleekt en dus 100% zuur- en chloorvrij.

Verpakking

Ik gebruik voor de pakketten naar jullie en mooie verkooppunten zo veel mogelijk oude materialen van mijn eigen leveranciers. Zoals het opvulmateriaal, de dozen, die al biologisch afbreekbaar zijn, dus nóg een keer.

De kokers van de Hold it’s worden in eigen beheer gemaakt door een Nederlands bedrijf, daar waarborgen ze continu de kwaliteit en zijn ze met de kokers zeer vriendelijk voor het milieu, omdat de verpakkingen volkomen recyclebaar zijn. Ze maken uitsluitend gebruik van gerecyclede basismaterialen voor de productie. Dit betekent dat ze monomaterialen bestaande uit één materiaalsoort produceren, waardoor de producten voor 100% recyclebaar zijn. De afsluitdoppen van de kokers zijn exclusief van PE-materialen.

Brandt x Roosmarijn Knijnenburg

De kaarsjes worden met veel liefde met de hand geproduceerd door Giselle en zijn speciaal op maat gemaakt voor onze pronkplekjes! Het geurkaarsje past precies op de plek van het vaasje in de Hold it + serie.

De kaarsen zijn gemaakt van sojawas: een zo duurzaam mogelijk product en helemaal vegan! De lonten die ze gebruiken zijn lood- en zinkvrij. Er zijn dus geen metalen aan toegevoegd. En de oliën zijn niet giftig.

Hold tight

Na een brandduur van ca. 6 uur kun je het bakje van biologische kunststof bij het gft-afval doen. Een milieuvriendelijk alternatief voor aluminium bakjes. De was van het kaarsje is op basis van 100 % raapzaad.

Het kaarsenzakje is op fair trade basis geproduceerd. Het zakje is handgemaakt van brandvertragend en biologisch afbreekbaar ongebleekt papier. 

Cadeauzakje van 100 % ongekleurd katoen. Hergebruik het zakje om bijvoorbeeld je mooiste sieraden in te bewaren of maak er een geurzakje van met gedroogde lavendel erin!

Kaarten

De cmr rijmpjes hebben een biologisch afbreekbare verpakkingen gemaakt van zetmeel en zijn gedrukt op Biotop papier met Bio inkt. De vogels zijn geprint op papier met het ECF keurmerk en FSC gecertificeerd. De kaarten van Ikpakjein zijn gemaakt van linnenpers-papier met het FCS-keurmerk en zijn bedrukt met biologische inkten. En de kaarten van Catherine zijn gemaakt van een 100% boom vrije papiersoort gemaakt van landbouwafval met een envelop voorzien van bloemenzaadjes. 

Alle kleine beetjes helpen!

 

x